Sociaal Zevenaar wil grenscorrectie met gemeente Duiven

Reeds in 2015 tijdens een bezoek van de commissaris der Koning heeft onze Sociaal Zevenaar aandacht gevraagd voor een eventuele grenscorrectie tussen de gemeentes Zevenaar en Duiven.

Dit alles heeft te maken met de komst van de verlening en aansluiting op de A12 van de A15.
De huidige grens van de gemeente Zevenaar houdt bij de bebouwing aan de Duivense kant op. Hierdoor is het onmogelijk om voor de gemeente Zevenaar zelfstandig maatregelen te nemen tegen de eventuele overlast van het verkeer op de nieuwe snelweg (op het kaartje is de nieuwe snelweg rood gemarkeerd).
Daarom komt de fractie van Sociaal Zevenaar vanavond met een motie om een overleg te starten door het college met de vertegenwoordigers van de gemeente Duiven om een grenscorrectie van de beiden gemeenten mogelijk te maken.
Sociaal Zevenaar zou na deze grenscorrectie dan graag tussen de woonwijk en de nieuwe snelweg een bos planten. Door deze maatregel zou de verkeersoverlast, denk hierbij aan geluids- en fijnstofproblematiek, voor een groot deel kunnen worden vermeden.

Daarnaast is er nog een bijkomend voordeel dat bij calamiteiten op deze nieuwe snelweg, de A12, de A18 alsmede de Betuwelijn en waterwegen de hulpverleningsinstanties geconcentreerd worden onder de regie van de burgemeester van Zevenaar. Waardoor door de korte lijnen sneller en doelmatiger geïntervenieerd kan worden.

Sociaal Zevenaar hoopt op een raadsbrede steun voor dit voorstel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.