Sociaal Zevenaar wil aanpassing deel bestemmingsplan bedrijventerrein 7-poort.

Het bedrijventerrein 7-poort in Zevenaar is al een tijd een blok aan het been van de gemeente. Werd er ooit gedacht dat dit ontwikkelde bedrijventerrein een hoofdrol zou gaan spelen als logistiek knooppunt in de zogenaamde logistic valley, tot op heden is slechts een klein deel van deze ruimte gevuld met bedrijven.
Natuurlijk wordt er de schuld gegeven aan de crisis en de inmiddels geaccordeerde doortrekking van de A15. En volgens de wethouder en de belaste ambtenaren is er veel belangstelling voor dit bedrijventerrein. Maar van echte actie / verkoop is er tot op heden geen sprake.

Ook de provincie Gelderland doet een duit in het zakje door diverse bedrijventerreinen in de omgeving te willen opheffen i.v.m. het overschot wat zou zijn ontstaan door overaanbod aan terreinen en krimp in de regio. Diverse gemeenten hebben inmiddels gezamenlijk een overlegstructuur in het leven geroepen, maar we weten ook dat gemeenten uiteindelijk altijd voor hun eigen begroting kiezen en niet voor het nut van het algemeen of de buurman. De vraag is dan ook in hoeverre dit overlegorgaan effectief zal zijn en het benodigde effect van een vuist tegen de plannen van de provincie zal opleveren.

In het Regionaal Programma Werklocaties wordt er voor de gemeente Zevenaar een overschot aangegeven van 49,6 hectare. Hiervan wordt de komende drie jaren gekeken in hoeverre dit in de voorzienbaarheidsprocedure gaat vallen, oftewel kort door de bocht er is nog drie jaar tijd om te verkopen.

Verandering van bestemmingsplan

De gemeente loopt een grote kans om een flinke afwaardering te moeten doen op dit bedrijventerrein en daarom wil Sociaal Zevenaar voor een deel van dit terrein een herbestemming.
We hebben de afgelopen tijd mee mogen maken dat door het ontbreken van een bestemmingsplan(omschrijving) voor hondenterreinen een hondenschool haar deuren moest sluiten.
Sociaal Zevenaar vindt het belangrijk dat honden goed opgeleid worden. Een goed opgevoede hond kan veilig met zijn baasje over straat zonder dat andere passanten zich zorgen hoeven te maken over hun veiligheid. Daarnaast geeft het trainen van je hond ook voor het baasje een mooie kans om buitensport te bedrijven, gezond voor lijf en leden.

Door de verbreding van de A12 lijken ook andere hondenscholen en hondenverenigingen in de knel te komen die op dit moment een oefenplaats hebben aan de Edisonstraat. Ook het plan voor de terreinverkaveling van het industriegebied en de verandering van functie van de Edisonstraat (meer verkeer) lijkt een mooi moment om te problemen voor hondenscholen en verenigingen op te lossen.

Sociaal Zevenaar is een voorstander van het creëren van een voorziening op het bedrijven terrein 7-poort waar alle hondenverenigingen en hondenscholen in Zevenaar gebruik van kunnen maken. Dat is dan tevens een mooie kans om eindelijk een bestemmingsvoorziening voor hondenterreinen te maken.
Een mooie plaats hiervoor zou bijvoorbeeld de omgeving van het fruitbomenpark kunnen zijn. Hierdoor kan en het fruitbomenpark een beter aanzicht krijgen en wat ook niet onbelangrijk is doordat er ook in de avonduren meer verkeersbewegingen zijn op het industrieterrein er meer ogen zijn die meekijken en eventuele criminaliteit kunnen tegen gaan.

Windmolens
De laatste tijd is er veel te doen om het windmolenpark de Bijvanck. Door een verkeerde communicatie en een halsstarrige houding van de coalitie richting de gedeputeerde staten van Gelderland, gaat het park definitief door.
Gedeputeerde Jacob Jan van Dijk liet nog wel een ingezonden stuk plaatsen in de krant met als motto ik kan er ook niets aan doen, mea culpa.
Toch willen we gedeputeerde nog wel een alternatief bieden. Het zou mooi zijn als de gemeente Zevenaar, ook gezien de gestelde doelen om een energieneutrale gemeente te worden, er een zonnepark zou plaatsen.
Met dit zonnepark zou groot deel van het bedrijventerrein van duurzame energie kunnen worden voorzien. En ontstaat er misschien toch nog onderhandelingsruimte met de provincie. Het mes snijdt namelijk aan twee kanten. En we hebben minder bedrijventerrein te veel en we hebben een duurzame oplossing voor het windmolenpark.
Wellicht dat het college hiermee de onderhandelingen opnieuw kan opstarten om op die manier een voor iedereen goede oplossing te bewerkstelligen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.