Paul Freriks stopt als raadslid

Paul Freriks (Foto: de Gelderlander)

Paul Freriks stopt als raadslid

Na 28 jaar in de politiek vindt Paul Freriks het tijd geworden om plaats te maken voor de volgende generatie.
“Het raadslidmaatschap vind ik, 22 jaar in Zevenaar, nog steeds heel erg leuk maar het is tijd dat ik plek maak voor mijn opvolger, zodat deze zich volop kan profileren binnen en buiten de raad. Die ruimte wil ik maken door mijn vervroegde vertrek.” aldus Paul.

Er is veel veranderd

In de afgelopen 28 jaar heeft Paul veel zien veranderen in de politiek. Zowel in de Geldersche politiek alsook in Zevenaar zelf.
“Vroeger ging het allemaal wat met minder rancune en gunden de fracties elkaar wat. Maar ja tijden veranderen he?”
Met zo veel herinneringen zou hij wel een paar boeken kunnen vullen. De tijd als statenlid, de fusies tussen de verschillende gemeenten en het niet doorgaan van bijvoorbeeld de fusie met de gemeente Duiven.

Ik kan niet tegen onrecht

“Er is als raadslid altijd wat te doen, maar als het gaat om inwoners van Zevenaar, of ambtenaren van onze gemeente die onrecht wordt aangedaan of niet worden gehoord door de ‘gemeente’ dan wordt ik extra alert en spring er meteen bovenop.
Neem bijvoorbeeld de ouders van een kind wat bijzonder taxivervoer nodig had. Plotseling werd er bedacht dat ze honderd meter te dicht bij de school woonde. Dan sta ik binnen no time bij de gemeente mijn beklag te doen en aandacht te vragen voor de nijpende situatie. En zo kan ik nog wel meer voorbeelden geven zoals de renovatie van de Vaneg woningen op Zonnemaat en niet te vergeten de verzakkende woningen.
Gelukkig ken ik onderhand wel de weg in het gemeentehuis en is het na veel vijven en zessen o.a. in de raad goed gekomen. En heb ik nooit mijn mond gehouden als die open moest ten behoeve van een inwoner of een goede zaak.”

Eenmansfractie

Volgens de letter van de wet is Sociaal Zevenaar op dit moment een eenmansfractie betekend dat ook dat je alles alleen doet?
Paul grijnst van oor tot oor. “Nee hoor we hebben al jaren een goede fractie met dito commissieleden en daarnaast hebben we een groep sympathisanten waar we ook regelmatig ons oor te luister kunnen leggen. Op die manier kunnen we ook daadwerkelijk onze taak als volksvertegenwoordiger goed uitvoeren.

Opvolging

Dus je opvolger/ster is al bekend?
“Jazeker ik kan het fractievoorzitterschap en het raadlidmaatschap met een gerust hart overdragen. We hebben de tijd genomen om alles voor te bereiden. Dat moet ook want we nemen onze taak serieus als fractie. Binnen afzienbare tijd maken we bekend wie het stokje overneemt en ik heb volledig vertrouwen in deze persoon”.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.