Lintje voor Paul Freriks

Tijdens de laatste raadsvergadering voor het zomerreces nam Paul Freriks na 21 jaar afscheid als raadslid voor Sociaal Zevenaar en ontving hiervoor een lintje.

Burgemeester Lucien van Riswijk beschreef in zijn speech de carrière van Paul. De burgemeester had zijn huiswerk goed gedaan. Hij had namelijk in de archieven van de gemeente Zevenaar de eerste raadsvergadering van Paul teruggevonden en gelezen in de notulen dat hij zich toendertijd druk had gemaakt over het meubilair van de burgemeesterskamer. Dit moest sober edoch van een goede kwaliteit zijn zodat het minstens 25 jaar mee kon. Het meubilair is er inmiddels al lang niet meer maar Paul wel, waarmee we hem niet willen vergelijken met meubilair overigens.
In het tweede deel van de speech kwam de gezamenlijke hobby naar voren. En haalde de burgemeester allerlei metaforen aan uit de atletiek en vooral het hardlopen. Kortom een prachtige speech. Als klap pop de vuurpijl kreeg Paul de versierselen opgespeld en benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau.

Als tweede nam de vice voorzitter van de raad mevrouw Nathani Sluiter het woord namens de gemeenteraad en schetste hoe de raad Pauls optreden hierin had ervaren. Namens de gemeenteraad bood zij een Schilderij aan uit de Peter Stuyvesant collectie.

Tenslotte richtte Huub Meijer, de nieuwe fractievoorzitter van Sociaal Zevenaar zich tot Paul. In zijn toespraak haalde hij aan hoe hij en de fractie het werken met Paul hadden ervaren.

Paul zal nog een tijdje de fractie blijven ondersteunen en met raad en daad bijstaan. Maar zal nu in ieder geval meer van zijn vrije tijd kunnen gaan genieten samen met zijn vrouw en familie.

Paul Freriks in actie tijdens de algemene beschouwingen in zijn laatste raadsvergadering.

One thought on “Lintje voor Paul Freriks

  • Heel veel plezier en veel succes met het omschakelen. Lintje is meer dan verdient.
    Hartelijke groet,
    Henk Westra,
    oud raadsgriffier van Zevenaar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.