Coronavirus in Zevenaar

Oog voor elkaar.

Het coronavirus heeft een grote impact op onze samenleving. Opeens ligt het halve openbare leven stil en zijn we allemaal zo voorzichtig mogelijk. En leven we de geadviseerde maatregelen door de overheid na.

Omdat deze maatregelen bijna met de dag veranderen is het goed om de nieuwssites maar ook de website ( https://www.zevenaar.nl/coronavirus ) en Facebookpagina van de gemeente Zevenaar te blijven bezoeken en te blijven volgen.

Lokale politiek

Ook op het politieke vlak zijn er door de omstandigheden veranderingen. Zo gaan deze maand de commissie- en raadsvergaderingen niet door, en voor de echt heel belangrijke beslissingen die niet kunnen wachten op dit moment, wordt een oplossing gezocht.

Een van de oplossingen was een videoconference van het presidium, hier maken alle fractievoorzitters deel van uit, afgelopen woensdagavond.

Crisisbeheersing

Burgemeester Lucien van Riswijk, praatte ons allen bij over alle aspecten. Bijvoorbeeld in het kader van crisisbeheersing, veiligheid en dienstverlening van de gemeentelijke organisatie.

Indrukwekkend om te horen wat een enorme inspanning er wordt gedaan achter de schermen door de lokale overheid in Zevenaar. Vooral op het gebied van crisismanagement.
Veel medewerkers op het gemeentehuis werken thuis. Maar wordt er hard gewerkt om het “normale” leven zoveel mogelijk in stand te houden. Zo is o.a. het klantcontactcentrum ingericht dat medewerkers vanuit de thuiswerksituatie de telefoon kunnen opnemen. En u toch met belangrijke vragen kunnen helpen.
Ook de reinigings- en ophaaldiensten zetten zich continue in om een goede dienstverlening te kunnen borgen.
En laten we vooral de medewerkers van het sociale team niet vergeten. Daar ligt de druk op dit moment erg hoog om voor iedereen die hulp nodig heeft. Ook voor nieuwe hulpvragen die ontstaan in deze tijd.

Daarnaast zijn er elke dag bijeenkomsten van de crisisteams in regionaal verband. Waarna de burgemeester en wethouders een aanvullend overleg hebben. De klok rond zijn deze mensen paraat voor onze gemeenschap.
Als fractievoorzitter van Sociaal Zevenaar heb ik daar heel veel respect voor.

Respect voor u!

Overigens heb ik respect voor iedereen die in deze tijd zijn stinkende best doet om alles door te laten draaien.
En dan heb ik het niet alleen over de zorg en lokale overheden.

Ik heb het dan ook over u.
– Als ouder met een dubbele taak naast je werk ook nog onderwijzer(es) zijn.
– Als oudere in een verzorgingstehuis waar eenzaamheid op de loer ligt.
– Als iemand die zich op dit moment moet isoleren in het kader van social distancing.
– Als inwoner van de gemeente Zevenaar die de door de overheid opgelegde regels naleeft.
– Als inwoner die daarnaast ook oog heeft voor zijn buurt, buurman en buurvrouw.
Door zo nu en dan te vragen of alles goed met ze is. En waar nodig hulp aan biedt om bijvoorbeeld de boodschappen mee te brengen.

Ik ben ook blij dat de hamsterwoede hier nog niet is toegeslagen.
In tijden van crisis moeten we omkijken naar elkaar, ik zie gelukkig dat dat veel gebeurt.
Laten we dat ook vooral blijven doen.

Huub Meijer
fractievoorzitter Sociaal Zevenaar


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.